

Online or offline. Keep it safe and friendly - Erasmus Youth Mobility Project 2018
Modul in care tinerii comunica si se organizeaza s-a schimbat in mod fundamental. Noile generatii, si nu numai, si-au adaptat stilul de viata la noua tehnologie digitala, socializarea derulandu-se acum mai mult in lumea digitala. Dar retelele de socializare prezinta factori de risc de care tinerii trebuie sa fie informati si sa li se aduca la cunostinta aspectele negative dar si metodele prin care se pot apara si cum ar putea interveni in cazul in care identifica nereguli sau sunt ei insisi victime. Prin urmare, scopul acestui proiect a fost de a creste nivelul de informare, de constientizare cu privire la pericolele din social media in randul tinerilor din mediul rural. La proiect au participat 24 de tineri cu varste cuprinse intre 16 si 23 de ani din Romania, Polonia, Franta, Turcia si Lituania, iar mobilitatea s-a desfasurat la Pucioasa, judetul Dambovita.
Instantanee
Actively looking for a job? Be informed! - Erasmus Youth Mobility Project 2021-2022
Piata muncii este foarte activa iar migratia muncii din mediul rural in cel urban, migratia muncii intre orase, intre state ia amploare in ultimii ani. O data cu aceasta ia amploare si infractionalitatea, fie ca vorbim de contracte de munca deficitare sau care incalca drepturile angajatului, fie ca vorbim de furtul de identitate, de bani sau chair de sclavie. Scopul acestui proiect a fost diminuarea numarului de tineri care cad prada ofertelor de munca fantoma, nesigure sau care le incalca drepturile. S-a punctat in proiect si informarea cu privire la legislatia in viguare in UE care face referire la dreptul la munca si protectie sociala, dar si cum sa caute si sa aleaga ofertele de munca. Formatorul a urmarit in proiect sa creasca tinerilor participanti si nivelul de implicare si de reactie fata de pericolele si neregulile pe care le identifica in viata cotidiana pe piata muncii, cu accent deosebit pe traficul de persoane. La proiect au participat 24 de tineri si 4 lideri de echipa din Romania, Ungaria si Polonia, iar mobilitatea s-a desfasurat la Pucioasa, judetul Dambovita. Printre participantii din Ungaria s-au numarat si studenti internationali din Maroc, Pakistan, Uzbekistan si Bangladesh.
Instantanee
Tinerii se implică în comunitate - 2022-2023
Asociația TB THINK BIG, prin intermediul tinerilor interesați, a intrat în parteneriat cu Asociația CICIA (Neamț) în acest proiect și, grupul astfel format și-a propus drept scop al proiectului implicarea tinerilor participanți, ce provin din mediul rural din comunele Vlădeni și Finta, și mic-urban din localitatea Roznov, în viața socio-politică. Pentru a atinge acest scop, tinerii și-au propus trei obiective:
OB1 – Informarea tinerilor participanți despre importanța implicării civice și politice într-o societate democratică, pe o perioadă de 15 luni,
OB2 – Încurajarea implicării tinerilor participanți în problemele comunității lor cu focus pe trei domenii: protecția mediului, educație și social, pe o perioadă de 6 luni,
OB3 – Facilitarea comunicării între tinerii participanți și oameni politici sau personalități implicate în activism politic, pe o perioadă de 5 luni.
Aceste obiective se vor concretiza prin următorul plan de activități: crearea unei rețele digitale a tinerilor implicați socio-politic în comunitățile lor, organizarea a patru mobilități – la Ciugud, la București la Parlamentul României, la Piatra Neamț și la Târgoviște, participarea tinerilor la ședințele de Consiliu local din comunitatea lor, organizarea de dezbateri, a unei acțiuni de lobby, a trei acțiuni de ecologizare, susținerea unui interviu cu un sociolog și a altor 4 interviuri cu persoane implicate în activism civic, și dialogul cu cel puțin 3 parlamentari.
Instantanee
Activism și voluntariat pentru persoanele cu nevoi speciale - 2023-2024
Prin prezentul proiect ne propunem educarea tinerilor pentru a promova și a participa activ în acțiuni de voluntariat cu copii/tineri cu dizabilități psihice și intelectuale. Pentru a atinge acest scop ne-am propus:
OB1 – îmbunătățirea abilităților de comunicare a 60 de tineri între 15 și 30 de ani, din Dâmbovița și Cluj, cu persoane cu dizabilități psihice și intelectuale și familiile acestora, pe o perioadă de 24 luni;
OB2 – informarea și formarea a cel puțin 60 de tineri între 15 si 30 de ani, din Dâmbovița și Cluj, pentru a deține informații și competențe de bază despre munca de voluntariat, advocacy, drepturile copiilor/tinerilor cu dizabilități și bune practici în interacțiunea cu persoanele cu dizabilități, pe o perioadă de 8 luni;
OB3 – dezvoltarea deprinderilor civice prin promovarea voluntariatului în rândul a 40 de tineri între 15 si 30 de ani, din Dâmbovița și Cluj, în interacțiunea cu copiii/tinerii ce prezintă dizabilități neuro-divergente, pe o perioadă de 8 luni.
Printre activități: sondaj de opinie în rândul tinerilor, derularea a 5 ateliere tematice per județ la care vor participa minim 10 tineri și unde vor interacționa cu copiii și tinerii cu dizabilități, organizarea a două consultăru publice într-un mediu informal și a două consultări publice într-un cadru formal/tradițional, curs de formare pe advocacy și activism, curs de formare pe bune practici în interacțiunea cu persoanele cu dizabilități neuro-divergente, mobilitate pentru deprinderea abilităților practice și de voluntariat, curs online de digital storytelling.
Instantanee
Partener în proiecte internaționale Erasmus+
Interfaith dialogue and Youth work - octombrie 2019, SERBIA
Rural Rulz - septembrie 2021, SLOVENIA
Keep moving keep improving - martie 2023, SLOVENIA
Mind your health - mai 2023, SLOVENIA
Asociația TB Think Big
Completeaza formularul de mai jos si te vom contacta in cel mai scurt timp posibil.
Unde ne gasesti
Str Principala, nr 162, sat Bădeni, comuna Runcu, Dâmbovița